Meer koebel !
Toen ik gistermiddag Saint-Hippolyte kwam binnenlopen, had ik niet direct het idee een gezellig dorpje te zijn binnengestapt. Regen en donker weer gaven mij het gevoel in een aflevering van Twin Peaks terecht te zijn gekomen. Hoe anders oogde het toen ik vanochtend opstond en het zonnetje al heerlijk scheen! Ik bleek in een allervriendelijkst dorpje te hebben geslapen!
De volgende verrassing kwam vanochtend na een kilometer of zeven. Ik had mij een beetje voorbereid op een dag langs een rivier te mogen wandelen. Na ruim een uurtje lopen gaf de route echter aan een brug over te steken, naar links af te wijken, weg van de rivier en de heuvels in.

Na een paar heuvels op en af, kon ik er niet meer om heen, ik zat nu echt in de bergen. Vandaag bleek uiteindelijk een fantastische wandeling te worden. Heuveltje op, heuveltje af. Alpenweitje links, Milka-koetje rechts. Heerlijk rustig met enkel schallend over de verschillende weitjes, het geluid van koebellen. Nooit geweten dat die dingen ook echt werden gebruikt.

Ik was er al snel achter dat niet iedere koe een koebel om heeft. Welke koe zou wel en welke koe zou niet in aanmerking komen voor een bel? Zou de boer de koe uitzoeken die altijd vooraan loopt? Of juist de koe die de neiging heeft om af te dwalen van de kudde? Of zou het gewoon een willekeurige koe zijn?
Met deze gedachten gleden de kilometers onder mijn schoenzolen vandaan. Een heerlijke wandeldag. Doe mij maar meer koebel !

FR0409 Saint-Hippolyte – Bonnetage
Afstand: 31 km
02-09-2015