Ik moet….. regenkleding meenemen. En natuurlijk een dikke trui. Ik moet sowieso verschillende laagjes dragen. Ik moet me niet te warm kleden. Ik moet wel goede wandelschoenen hebben. Goede sokken, die zonder naden, die moet ik ook, want anders krijg ik blaren. Ik moet daarom wel goed trainen. En moet mijn voeten behandelen met kamperfoelie.

Ik moet voor de zekerheid ook anti-blarenpleisters meenemen. En moet blaren wel direct goed behandelen. Ik moet ze doorprikken en goed desinfecteren. Ik moet dus een goede verbandtrommel meenemen. Naast het zakmes en de zaklantaarn. En ik moet wel voldoende kleding meenemen.

En voor noodgevallen, moet ik wel voldoende eten hebben. Ik moet mueslirepen meenemen. En ik moet voldoende water meenemen. Ik moet minstens 2 liter water meenemen. Ik moet in Frankrijk trouwens geen water uit de kraan nemen hoor. En ik moet zeker geen water uit de natuur nemen. Ik moet eigenlijk 4 liter water per dag drinken. Ik moet wel eten en drinken voor het te laat is. Ik moet voldoende rust pakken. En moet mij goed insmeren tegen de zon.

Ik moet overigens niet teveel meenemen, maximaal 20 kg. Ik moet overigens niet teveel meenemen, maximaal 15 kg. Ik moet overigens niet teveel meenemen, maximaal 10 kg.

Ik moet ook niet zulke lange etappes maken. En moet af en toe een rustdag nemen. En moet dan stadjes gaan bekijken. En oude gebouwen in die stadjes. Vooral dat ene gebouw.

Ik moet ook stoppen als ik geen zin meer heb. En moet dan gewoon lekker terug naar huis komen. Ik moet wel veel plezier hebben. En moet ook veel succes hebben. Moet ‘s avonds maar lekkere wijnen proberen. Moet ook eigenlijk een wijngaard bezoeken. Ik moet anders maar een biertje nemen. Of twee. En moet met de Fransen spreken. Ook moet ik een Franse schone schaken. En moet een schaakbord meenemen.

Ik moet sowieso iets van mij laten horen. Moet af en toe een berichtje sturen. En ik moet wel mijn zetten blijven doen. En mijn woordjes blijven leggen. Ik moet ook weer mijn blog gaan bijhouden, want dat was zo leuk. En ik moet een boek schrijven net als de zus van S. Ik moet tenminste eens vertellen wat voor diepgaande gedachten zoal door mij heengaan.

Ik moet eigenlijk op de bonnefooi lopen. En naar Santiago. En niet zo alleen door de natuur. Ik moet überhaupt niet naar Rome lopen. Of helemaal niet. En moet ook zeker een andere route nemen. Ik moet niet over De Alpen heen. Ik moet juist wel over De Alpen heen. Ik moet goede stafkaarten hebben. En een goede reisbeschrijving. Ik moet niet met GPS en juist wel met GPS lopen.

Ik moet een wandelstok hebben. En die moet ik dan volhangen met schildjes van alle plaatsen waar ik ben geweest.

Ik moet natuurlijk voorzichtig zijn. En goed op mijzelf passen. Ik moet wel weer foto’s maken hoor. En die moet ik dan koesteren. En deze keer moet ik echt meer selfies maken.

Super om te merken dat keer op keer een boel mensen mijn tochtjes volgen! Fijn ook om te weten dat sommige van jullie echt begaan zijn met mijn reilen en zeilen. De berg aan adviezen kan wat overweldigend lijken (en ik denk dat ik er nog wel tientallen in appjes heb rondzwerven die niet zijn opgenomen op de lijst), ik weet dat het goed bedoeld is.

Vandaag ben ik begonnen met het laatste gedeelte van deze trip. 4 dagen ten noorden van De Jura, door het dal van de rivier de Doubs. Van te voren was al bekend dat het hier regelmatig kon regenen. Vandaag dan ook drie uur door de stromende regen gelopen. Eigenlijk zeer aangenaam na de hitte van de afgelopen dagen.

Gelukkig had ik als advies gekregen om regenkleding mee te nemen zodat de tocht prima te doen was!

Direct ook maar gehoor gegeven aan het laatste advies van meer selfies, die kon ik makkelijk inpassen. De overige adviezen ben ik ook super blij mee en zal ik na mijn vakantie stuk voor stuk doornemen !

FR0408 Montbéliard – Saint-Hippolyte
Afstand: 36 km
01-09-2015