In Kornelimünster was het erg aangenaam toeven. Van oorsprong een oud abdijstadje en ondanks dat het ondertussen een veredelde buitenwijk van Aken lijkt, heeft het nog steeds een eigen karakter. Een middeleeuws pleintje rond een kerk en een abdij, dat is het ongeveer. In combinatie met terrasjes waar je heel fijn kunt zitten.

Vandaag ook maar weer eens een filmfragment. Deze kwam in mij op n.a.v. het stukje gisteren. Ik moet mijn naam als de filmkenner van de kookclub toch hoog houden 😉
Nummer vier !

De route van vandaag bracht mij nieuwe ergernissen (en ik ben nog niet eens op de helft!). Als je wilt wandelen heb je tegenwoordig de keuze uit grofweg 3 media. De stafkaart (evt. (met) boekje), fysieke aanwijzingen tijdens de route (wegaanwijzingen) en/of de GPS. Ik gebruik alledrie. Alleen dat werkt niet altijd. Sommige wegaanwijzingen bevatten wel 5 routes die opeens anders heten. Kaarten bevatten niet alle details en de GPS (mijn primaire bron) heeft weer details die niet altijd actueel zijn. Paden die duidelijk ooit hebben bestaan maar al enkele jaren zijn overwoekerd en eigenlijk onbegaanbaar zijn. Vandaag tot 3 keer toe op plaatsen geweest waar de afgelopen jaren waarschijnlijk geen mens is geweest. Goed, reeën ben ik er tegengekomen, konijntjes ook. Damherten niet. maar het schiet gewoon niet op dit soort klauterpartijen. Overigens zit verdwalen er niet in, dankzij de GPS. Vandaag 7 km eerder gestopt. Morgen toch een makkelijke dag.

DE0210 Kornelimünster – Simonskall
Afstand: 24 km
28-07-2013