Ik moet nog beginnen met de eerste week wandelen en realiseer mij dat bij de wandel 4-daagse honderden mensen uitvallen na dag drie. De week Nederland is dan ook bedoeld als een soort proefwandeling.
Toch ben ik alvast begonnen met een meer gedetailleerde planning voor Duitsland en Oostenrijk.

De vervolgtocht baseer ik op een aantal bestaande routes:
Nijmegen – Obernburg: E8
Obernburg – Würzburg: zelf te bepalen
Würzburg – Füssen: Romantische Strasse
Füssen – Trento: Via Claudia Augusta

Idealiter zou ik natuurlijk per vakantie één of meer van deze routes kunnen lopen. Helaas gaat die vlieger niet helemaal op. Een aantal factoren bepalen of een route in een vakantie past. Natuurlijk enerzijds de lengte van de route en het maximum aantal dagen. Maar hoe verder ik kom, hoe meer tijd ik ook zal moeten reserveren voor de reistijd naar beginpunt / van eindpunt.

Ik had werkelijk gehoopt dat ik de eerste 4 weken zou kunnen vullen met een tocht tot Würzburg. Dit zou lukken als ik dwars door het Ruhrgebied zou gaan lopen maar op één of andere manier trekt dat niet. Gek hè? Daarnaast is de tocht over de Alpen er één die je het beste in één keer kunt lopen. Een beetje uitkienen dat ik met de voorgaande tochten precies voor de Alpen eindig lijkt dus wel handig.

Na wat gepuzzel ben ik voorlopig uitgekomen op:

DE2: Nijmegen – Worms (ongeveer 28 dagen)
DE3: Worms – Rothenburg ob der Tauber (10 dagen)
DE4: Rothenburg ob der Tauber – Füssen (20 dagen)
AT5: Füssen(DE) – Trento(IT) -> maar misschien ook verder (17 dagen)

Ik ben de komende vakanties/jaren onder de pannen.