Normaal ga ik op vakantie zonder noemenswaardige voorbereiding. Vaak kijk ik pas in het vliegtuig voor het eerst de Lonely Planet in om zo meer invulling te geven aan het globaal getrokken rondje door het land van bestemming. Niet altijd de meest efficiënte manier om een land te ontdekken maar het heeft zeker zijn charme. Langzaam openbaren de gewoontes en regels van een land zich. Langzaam kom je uit een staat van verbazing en overgave in een staat waarin je meer in control bent.

Hoe anders is dit avontuur nu al! Gegeven het feit dat ik ooit Rome wil bereiken. Niet urenlang verkeerd wil lopen en ook nog binnen een dag een ‘schappelijk’ aantal kilometers wil lopen en niet het risico wil lopen om midden op een heide of in het bos erachter te komen dat de volgende herberg pas 15 kilometer verderop ligt, dwingt mij tot voorbereiding.

Vakantievoorbereiding, voor mij een geheel nieuw fenomeen. De afgelopen weken heb ik zitten puzzelen op wat nu de meest prettige route op te lopen en navigeren is.
Bij Pied a Terre (wat een geweldige winkel is dat!) in Amsterdam heb ik reisboeken en kaarten aangeschaft voor de eerste 2 etappes van mijn trip. De eerste etappe heb ik in kaart gebracht!
In de geselecteerde plaatsen heb ik al voorzichtig gekeken naar B&B’s waar ik kan overnachten. Wat een gepuzzel zeg! Maar het lijkt gelukt.