Het zit erop!

Ik zit op het moment van schrijven in Neuchâtel in Zwitserland. Vanochtend vroeg voordat de zon boven de bergen vandaan kwam ben ik begonnen aan de laatste etappe. Niet zo’n spannende etappe, want ik had een snelle route in elkaar gezet. Vanuit Pontarlier gaat een paar maal per dag een regiotreintje naar Neuchâtel, een plaats van waaruit makkelijk meerdere treinen richting Nederland kunnen worden genomen (meer dan vanuit Pontarlier). Ik wilde graag met de regiotrein van 15.08 uur mee. Dat is gelukt.

Sterker nog, een vroeg vertrek vanochtend, in combinatie met weinig boomstronken / stenen om te rusten, zorgde ervoor dat ik de route in één adem heb uitgelopen en ruim op tijd bij het station was.

Goed nieuws voor de lezers van De Kanonnenpagina, die al enigszins begonnen te twijfelen. Eindelijk staat Frankrijk op de kaart! In de tweede wereldoorlog blijkt Frankrijk redelijk leeggeroofd maar in het haast onvindbare Les Gras stond een haast nog onvindbaarder mini-exemplaar. Dat dat nog mocht gebeuren op de laatste dag!

Vanmiddag en zojuist nog ruimschoots de tijd gehad om (weer) iets van Neuchâtel te zien en direct de treintickets naar Nederland te regelen. Alles gelukt, dus als er geen idioten met kalashnikovs besluiten van Zwitserland naar Nederland te reizen, ben ik morgenavond weer thuis.

Laat ik eindigen met zoals ik deze reeks ben begonnen…. “ik ben al bijna vergeten dat ik ben weggeweest”, “alweer helemaal mijn vakantiegevoel kwijt”……’maar gelukkig heb ik de foto’s nog”.

FR0411 Les-Combes – Pontarlier
Afstand: 26 km
04-09-2015