E8

De E8 is een lange afstand wandelpad dat door een groot deel van Europa loopt. Het pad begint in Ierland en loopt via Engeland, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Polen, Oekraïne, Roemenië en Bulgarije naar Turkije.

Bijna mijn gehele tweede etappe zal via het Duitse gedeelte van de E8 lopen. Daar waar de Niederrhein- en de Rhein/Main-etappes bij elkaar komen, heb ik Bad Godesberg uit mijn route gehaald. En bij het einde van mijn route zal ik zuidwaarts aansluiting zoeken met de Romantische Strasse.

In tegenstelling tot mijn inlooptocht door Nederland, heb ik besloten om dit keer niet vooraf B&B’s te boeken. De E8 is meer ingesteld op wandelaars dan de stadjes langs mijn Nederlandse route. Ik ga ervan uit dat ik voldoende slaapmogelijkheden zal tegenkomen.
Bovendien is mijn hoeveelheid beschikbare dagen die ik volgens de verschillende dagetappes nodig zou hebben, eigenlijk te kort voor de route die ik wil afleggen (ik probeer tot Wertheim te komen). Mogelijk dat ik iets in het schema kan inlopen? Ik hoop eigenlijk ergens 2 dagen te winnen.

Ik heb de site uitgebreid met pagina’s voor de verschillende etappes. Zie het tabblad bovenin voor de details van de komende tocht.

DE0200 Nijmegen – Bad Münstereifel
Totale afstand: 361 km
Periode: 19-07-2013 – 31-07-2013