Het waren 2 fantastische dagen!

Maar liefst TWEE gelukshangers kreeg ik toegestopt voorafgaand aan deze trip. Ik ga nooit op pad met een gelukshanger, ik ga op pad met mijn GPS. Deze trip dus met mijn GPS en twee hangers.

De B&B waar ik gisteren aankwam bleek te worden gerund door een ouder echtpaar dat na decennia wandelaars te ontvangen nog steeds enthousiast over hun gebied en bergen sprak. De man des huizes wist mij te overtuigen dat de route wat minder omhoog en omlaag zou gaan als de weg van Aosta naar Châtillon. Vroeg beginnen en gewoon de kilometers pakken voordat het echt warm wordt!

Toen ik om 07.00 uur de deur uitstapte was het nog heerlijk “koel” wandelweer. Slingerend via dorpjes, een boomgaardje hier, een kabbelend beekje daar, vergleden de kilometers onder mijn voeten.

Toen ik na een kilometer of 8 mijn GPS moest raadplegen schrok ik mij te pletter…. waar was de aan/uit-knop? Gisteren was het al wel opgevallen dat het rubber rondom het knopje redelijk was weggeteerd…. maar helemaal weg??

“Tom Poes bedenk een list”, is op dit soort momenten hetgeen ik uitroep tegen mijzelf. Verder lopen zonder informatie, erop hopend dat ik middels bordjes op de plek van bestemming kom? Mijn telefoon (zonder powerbank) ?

Ik besloot om bij het eerst volgende dorpje de route naar de autoweg te pakken. Drie troosteloze uren langs de autoweg in de (ondertussen zinderende ) hitte richting de bewoonde wereld. Aangekomen in Verrès tijd voor heerlijke tosti en bedenken of ik nog 3 uur langs een snelweg naar mijn eindpunt wil lopen of dat ik op zoek moet naar een derde deur. En ga ik die vinden?

Nee, ik ga niet langs snelwegen lopen. Zeker niet structureel in het mooiste wandelgebied van Italië.

IT0602 Châtillon – Verrès
Afstand: 17 km
21-08-2022