De confrontatie

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe u zou reageren als oog in oog met een ontsnapte leeuw zou staan? Of hoe David op keek toen hij erachter kwam dat Goliath echt een reus was. Heracles die zijn 10 heldendaden ging verrichten. John J. Rambo die na de eerste golf van 300 neer te maaien Russen erachter kwam dat er nog een leger van 1000 man achteraankwam (Rambo won). Of Bodhi die de ultieme confrontatie aanging met de Big Wave (de golf won). Ach, u heeft het plaatje wel waar ik op doel.

Eindelijk na ruim 6 jaar kon ik weer op pad. Natuurlijk zou ik naar het fatale eindpunt van de vorige tocht gaan. Oog in oog met de rots die mijn weg naar Aosta zo bruut blokkeerde.

Eigenlijk was het best wel een toer om bij mijn beginpunt te komen. Al de avond tevoren was ik afgereisd naar Milaan om de daaropvolgende dag de gehele dag uit te trekken om via trein, bus en een killerklim (2,5 uur zigzaggend omhoog) om ergens tussen Arpuilles en Vignoles bij mijn Airbnb te arriveren.

De confrontatie met mijn rots? Op foto 5 ziet u ‘m ergens 2 plateautjes hoger liggen. Geruststellend (en iets wat ik mij de afgelopen 6 jaar mij vaker heb afgevraagd) was in ieder geval het gegeven dat ik van daaruit nooit maar dan ook nooit Aosta zou hebben gehaald.

De eerste etappe begon met een vreselijk zware afdaling maar na het verlaten van Aosta wist ik weer direct waarom dit soort tochten zo heerlijk zijn. Vanaf het moment dat je de bewoonde wereld verlaat langzaam wordt opgenomen in de natuur wordt je overvallen door een nietig maar totaal gevoel van vrijheid.

De tocht zelf was zwaar, bloedheet maar prachtig. Dit belooft een mooie tocht te gaan worden!

IT0601 Aosta – Châtillon
Afstand: 32 km
20-08-2022