Dag tien alweer. Wat vliegt die tijd! Voor vandaag was ik nog wel bezig met hoe de laatste 3 dagen zouden zijn. Nu heb ik alleen nog wat puzzels rond de laatste dag. Het gebied rond de Grote Sint Bernhard blijkt namelijk gewoon een wandelwalhalla. Vandaag ook bewust een extra lus ingebouwd om nog langer buiten te zijn, ik was namelijk toch vroeg op pad gegaan.

Tot mijn grote verbazing voor het eerst deze vakantie iemand tegengekomen die een vergelijkbaar iets doet als ik. Alleen op de fiets. Na ongeveer een uur wandelen zag ik bij een bordjesmolen een wanhopig ogende man staan. De meeste routes gingen rechts, dwars de berg over en een enkele ging over het asfalt rechtdoor. Voor een fietser niet ideaal. Zeker met alleen een boekje (waarin het weer anders stond). Met mijn GPS kon ik ‘m overtuigen dat de asfaltweg met een aantal slingers ook de berg rond ging. Zelf dook ik de berg op. Ik weet niet wie eerder boven was.

Raar eigenlijk, qua wegwijzering is Zwitserland helemaal top maar als je de routes vooraf voorbereid, kom je toch iedere keer iets onverwachts tegen.

Ik hou het kort vandaag. Morgen echt de pas over! Het weer schijnt in de middag minder te worden, dus ik ga weer vroeg op pad.

CH0510 Orsières – Bourg-Saint-Pierre 
Afstand: 19 km
11-09-2016