Thionville en Metz zijn met elkaar verbonden via de rivier de Moezel. Naast de Moezel heeft men een kanaal gegraven. Die is beter bevaarbaar. Naast het kanaal (tussen de Moezel en het kanaal) is een fietspad aangelegd.

Vandaag stond de wandeltocht in het teken van de Moezel. Ongeveer 20 km heb ik op het fietspad gelopen. Dat fietspad naast het kanaal. Daarna zwenkte de route naar het Oosten, richting rivier. Toen heb ik nog ongeveer 10 km langs de rivier gelopen. Het mooiste was tot het laatste bewaard, ongeveer 5 km industrieterrein.

De wandelingen in Frankrijk worden gelukkig goedgemaakt door de eindbestemmingen. Was Thionville al de moeite waard, Metz blijkt gewoon een prachtige stad. Ook een erg gezellige stad en daardoor heb ik nu minder tijd om iets te schrijven dan gepland /  gehoopt.

FR0311 Thionville – Metz
Afstand: 35 km
24-05-2015