Eén van de voordelen van Luxemburg als wandelwalhalla is dat je eigenlijk alleen de steden hoeft te ontlopen om middenin de natuur te zijn. Dit bedacht ik mij gisteren op weg naar Echternach. Ik had dus eigenlijk geen enkele reden om mijn oorspronkelijke route te handhaven. Bij het bepalen van mijn route(s) laat ik mij baseren op grotere wandelroutes die veelal door de mooiere gebieden gaan. Het maakt mij hierbij niet uit dat ik extra kilometers maak. Beter een lange(re) mooie tocht dan een vervelende rechte lijn. Mits de verschillen in afstand acceptabel zijn natuurlijk.

Met de opgedane kennis van gisteren besloot ik mijn route naar Grevenmacher te herzien. Oorspronkelijk zou ik de hele neus-achtige bult langs de grens van Duitsland volgen om dan in het zuiden uit te komen bij Grevenmacher. Afstand 35 km. Met het idee dat de andere route ook mooi kon zijn besloot ik een meer rechte lijn te volgen: 24 km. Niet alleen een sfynx doet het goed zonder neus.

Dat ik met mijn herziene route wat tijd won zodat ik wat uitgebreider in Echternach kon blijven kwam mooi uit. In het hotel verbleef een gezelschap tour-motorrijders uit Zeeland wat zeer plezant gezelschap bleek. Een zeer gezellige avond.

Ik was blij dat ik later op mocht staan en minder ver hoefde te lopen. En het bleek nog een mooie route ook!

Momenteel zit ik in het meest sfeerloze hotel van Luxemburg. Ideaal voor zakenreizen of teamtrainingen, maar voor de rest niets. En ook nog redelijk ver buiten het dorp. Eén voordeel, eindelijk een hotel waar ik voor 08.00 uur kan ontbijten, zodat ik lekker vroeg op pad kan. Morgen naar Mondorf-Les-Bains, bijna tegen de Franse grens aan. Laat de zon maar weer komen !

LU0308 Echternach – Grevenmacher
Afstand: 24 km
21-05-2015