De kaart is niet het gebied! Direct na het versturen van het bericht van gisteren moest ik aan deze spreuk denken. Hoewel die uitspraak figuurlijk bedoeld is, kun je ‘m natuurlijk ook vrij letterlijk uitleggen en tegenkomen.In ieder geval blijken ik en meneer OpenMaps een ander beeld te hebben bij een goede kaart.

En de teneur van het voorgaande stukje. Was die niet vooral ingegeven vanuit de extra 10 km die ik (deels door dommigheid) had moeten maken? En wellicht het gegeven dat ik in Vianden (leuk stadje!) er dus om 15.30 uur achter kwam dat ik nog bijna 15 km moest lopen en het waarschijnlijk niet droog zou houden. De lichamelijke vermoeidheid die zijn weerslag kreeg op mijn stemming (en daarmee mijn uiting). Voer voor NLP-ers, zou ik zeggen.

Vandaag zou ik het anders aanpakken! Zoals iedere ochtend begin ik met het lezen van mijn mail en Whatsapp-berichten. In één van de Whatsapp-groepen wordt ik iedere ochtend verblijd met een spreuk. Soms iets quasi-filosofisch, soms een vleugje Candlelight, soms niveau Toon Hermans maar altijd met een link naar wandelen en een eerder door mij geplaatst blogbericht (dank D.). Deze ochtend was de spreuk een deel van een songtekst. Het deed mij herinneren aan dat een wandel-top 5 nog één van mogelijkheden is voor deze blog. Maar meer nog deed het mij  denken aan het feit dat mijn top 5 wandel-filmbeelden die ik in Duitsland was begonnen nog niet af was! Gelukkig weet ik nog precies de resterende 3 fragmenten dus hier nummer drie-drie-drie:

Die mag natuurlijk in geen enkele wandel-top 5 ontbreken!

De tocht van vandaag was weer een mooie! Luxemburg is eigenlijk één groot wandelland. Zolang je de steden ontloopt (ik ga bewust met een boog om Luxemburg-Stad heen) zit je eigenlijk in een wandelwalhalla. Bevalt tot op heden het beste van alle vier de landen waar ik ben geweest. Het landschap is heerlijk glooiend waardoor je soepel heuvel op en afglijdt, je kunt volop  genieten van de natuur (vandaag weer meerdere malen Bambi gezien – gisteren ook maar toen had ik Bambi uitgefilterd) en doordat je nauwelijks verkeer / mensen tegenkomt voel je je echt er even uit.

Het weer was vandaag wel bijzonder. “Sometimes it snows in April” zong Prince al. Wel vandaag heb ik mijn drie rustpauzes genoten onder een boom terwijl het flink hagelde! Tien minuten later kon je weer verder en werd het weer zo warm dat eerst jasje en dan bloes uitkonden. Raaaaarrrrr.

LU0307 Diekirch – Echternach
Afstand: 30 km
20-05-2015