Naast de reacties op de site heb ik vandaag wat Whatsapp/mailberichten mogen ontvangen van blogvolgers. Door één ervan werd gevraagd meer inzage te geven in het afzien, de pijn en wanhoop en heroïek van de tocht. Toch meer Floortje en minder Vlaanderen Vakantieland. Scott en Amundsen die, ijspegels in de baarden, een vlag planten op Antarctica. Door ijsmeren moeten waden op zoek naar krill, onderwijl af en toe een pinguïn verschalkend. Dat soort heroïek.

Welnu, de ochtend begon goed! ‘s Nachts had het flink geregend maar toen ik mijn bed uit sprong was het droog. Voor het eerst deze tocht waren de 40 stiletto’s, die sinds dag 2 in mijn kuiten leken te zitten, verwijderd en kon ik al vanaf opstaan soepel lopen (eerdere dagen had eerst 10 minuten wandelen nodig voordat de benen weer een beetje werkten).
De mijnheer van de Our-gezellige camping kwam om half 8 een mandje met het ontbijt brengen. Service! Natuurlijk in het Nederlands wenste hij mij een goedemorgen en melde hij dat hij had doorgekregen dat ik met twee in het huisje zou zitten en dat ie daarom twee ontbijtjes had gebracht. Hiermee was direct mijn lunchpakket geregeld. Het beloofde een mooie dag te worden! Dus voor heroïek zult u toch een andere site moeten bezoeken.

Zelfs het feit dat ik weer 3 kwartier extra  (+3km) het stuk van camping naar dorp moest lopen, sloeg mij niet uit het lood. Ik kende dat deel van de route immers al.

Toch vandaag behoorlijk afgezien. Deze route loop ik met een kaart van OpenMaps in plaats van de ‘echte’ Garminkaarten. Voornamelijk omdat ik zo kort in de drie verschillende landen ben. Die verblijfsduur staat niet in verhouding tot de kosten. Zo lyrisch als ik was over België, zo anders is het nu al in Luxemburg. Bij één bergkam bleken de hoogtelijnen op de kaarten onvoldoende gedetailleerd. Lastig op plaatsen waar je meerdere paden bijna dezelfde kant op hebt, echter naar boven en naar beneden. Nee, verdwalen zul je nooit met zo’n apparaat maar op dit soort momenten leek het wel een labyrinth. Lopen tot een afslag een bocht maakt en maar kijken of je GPS het gewenste resultaat geeft (of dat je een Minotaurus tegenkomt). Risico van OpenMaps, zeg maar (+ 1 uur, + 5 km). Ook het eindstation stond weer niet op de kaart (+3km). Ruim 10 uur na vertrek was ik op de plek van bestemming. Morgen heb ik weer stiletto’s in mijn kuiten.

LU0306 Obereisenbach – Diekirch
Afstand: 32 km
19-05-2015