“Ik stond zelfs in dubio, maar ik nam geen enkel risico. Ik heb getwijfeld over België”

Al wandelend betrap ik mijzelf er vrij vaak op dat ik in mijn hoofd liedjes aan het zingen ben. Nu doe ik dat ook tijdens het hardlopen, dus helemaal raar is dat dan niet. Dat je dat ook tijdens het wandelen doet, dus.

Vraag me niet waar ze vandaan komen maar de meest onbenullige liedjes, soms 20 jaar of langer niet gehoord, ploppen spontaan op. Soms met een link naar iets van onderweg, soms een totaal onbegrijpelijke liedjeskeuze. Ik probeer vaak dingen te begrijpen maar daar ben ik maar mee gestopt.

Vandaag heb ik zeker een uur ‘t Goede Doel met België in mijn kop gehad. Een logische. Al wandelend bedenk je dan waar die tekst eigenlijk over gaat om er een half uur later achter te komen dat het allemaal niet zo logisch is.

Voor deze derde etappe kan ik zeggen dat ik blij ben dat ik gekozen heb voor de route België, Luxemburg, Frankrijk en niet ben blijven vasthouden aan Duitsland. Niets geen twijfel, dus. Perfecte wegen, prima bewegwijzering, meer afwisseling en beter eten onderweg. Om zomaar wat punten te noemen. Ik weet niet wat Luxemburg en Frankrijk zullen brengen, maar als de afgelopen dagen in België maatgevend zijn, dan ben ik blij.

Toen ik vanochtend het hotel verliet scheen het zonnetje heerlijk. Ik had ditmaal (wel) van tevoren even gecheckt hoe het met de heuvels stond. Dat viel mee, alleen aan het einde van de tocht een flinke jetser. Het landschap opener dan gisteren, zodat ik wat minder door de bossen ging en meer door glooiende landschappen.

Groene heuvels met slingerpaden door het landschap heen. Met af en toe een dorpje ver weg in een dal. Noem het de treinbaan van vroeger. Zo één van Fleischmann want die waren echter en mooier dan Marklin.  Zo’n landschap dus. Maar dan zonder trein.

Onderweg weinig fietsers / mountainbikers. Wel voor de verandering een paar wandelaars gezien en gesproken. Een stel dat alle tijd van de wereld had om de route naar Rome in één keer te gaan lopen. Ze waren net 2 dagen onderweg (kwamen uit België) en liepen op basis van waypoints. Alleen de man snapte zijn GPS nog niet helemaal. Dat we op een gegeven moment verschillende kanten ‘op moesten’ bevreemde mij dan ook niet (ondanks dat we hetzelfde eindpunt – zelfs zelfde hotel hadden vandaag). Eigenwijze mensen moet je ook in hun waarde laten.

Daarna nog heerlijk genoten van het buiten zijn, het weer, het landschap en de tocht. Terwijl ik al ruim aan tafel zat in het hotelrestaurant kwam het stel binnen. “u had denk ik toch gelijk, meneer”, sprak de man. De vrouw keek wat nors en zweeg.

“Ik heb getwijfeld over België, omdat iedereen daar lacht. Ik heb getwijfeld over België, want dat taaltje is zo zacht”

Morgen naar Luxemburg. Ik heb er zin in!

(waarschijnlijk geen internet morgen)

BE0304 Vielsalm – Ouren
Afstand: 33 km
17-05-2015