Het hotel waar ik gisteren verbleef, was een typisch Belgisch bouwwerk. Gebouwd op de meest efficiënte manier, zonder rekening te houden met de stijl en vorm van omliggende gebouwen. Tot mijn verrassing lag achter het gebouw een extra bouwwerk. Het betrof de slaapkamers. Met twee lagen bovenop elkaar en kamers die allemaal een deur aan de buitenkant hadden, leek het nog het meeste op een motel.

Toen ik een klein dutje deed werd ik plots wakker van de bovenburen. Tik tak tik tak, het was duidelijk dat boven iemand met hoge hakken rond paradeerde. Ik waande mij direct in een B-hollywoodfilm of roadmovie. Goedkoop motel, teveel hakgeluiden. Het was mij wel duidelijk waar ik beland was.

Niet veel later hoorde ik buiten ook hetzelfde geklak. Zo te horen werd er flink heen en weer getippeld door de andere hotelbezoekers.

Een half uurtje later besloot ik een hapje te gaan eten in het restaurant in het hoofdgebouw. Het geklak was al even gestopt, dus ik was benieuwd of ik nog iets zou merken van de andere gasten.

Toen ik binnenstapte kon ik een lichte grijns op mijn gezicht nauwelijks verbergen. Ruim 40 nog niet omgeklede wielrenners met blokschoentjes (dat je überhaupt op die dingen kunt lopen), een rood shirt van de plaatselijke slagerij en een wielrenbroek van de plaatselijke fietsenwinkel hadden het hotel-restaurant overgenomen. Ik denk dat de slager en de fietshandelaar zelf ook mee fietsten.

Ik besloot aan de andere kant (voor zover mogelijk) van het restaurant plaats te nemen. Ze waren op zijn Hollands erg luidruchtig.

Vanochtend wilde ik voor de wielrenmeute uitgecheckt zijn. Helaas kon je pas laat ontbijten (08.00 uur) zodat ontlopen er niet bij was. Gelukkig was ik vertrokken toen zij hun laatste briefing kregen.

Vandaag begon als een grijze dag. Het had de hele nacht wat gemiezerd, dus ik hield rekening met een opfrissend buitje. Gelukkig niets van dat alles. Het weer trok zodanig bij dat ik ruim 5 uur in t-shirt kon rondlopen (en nu licht verbrand ben).

De route was mooi en afwisselend. Van velden, naar bossen, naar velden. Eupen (leuk stadje!) tussendoor en weer velden en bossen. De route was wel wat aan de lange kant. Dat wist ik natuurlijk van tevoren maar zo als eerste echte etappe misschien toch wat overdreven. Morgen slechts 29 km.

BE0302 Eynatten – Spa
Afstand: 37 km
15-05-2015