BE0300 Aachen – Nancy (395 km)

Appendix

Wat is het hier stil geweest hè? Na het afbreken van mijn vorige tocht verdween mijn idee om naar Rome te wandelen langzaam naar de achtergrond. Geïnteresseerden die ernaar vroegen antwoordde ik steevast dat ‘het vervolg zeker zou komen, alleen wanneer, dat was nog onbekend’.

De laatste maanden begint het weer te borrelen. Zal ik verder gaan? Zo ja, hoelang zal mijn volgende etappe dan worden? En welke route? Eigenlijk vergelijkbare vragen die ik aan het begin van mijn tocht had. Alleen nu weet ik iets beter waar ik aan toe ben. Wat ik tijdens mijn tocht kan verwachten. Waar ik rekening mee moet houden. De afgelopen maand heb ik besloten dat ik weer een etappe ga lopen! Ik merk dat het nemen van dit besluit veel energie geeft. Na al wat dagen te hebben zitten puzzelen, vandaag de site bijgewerkt (naar de vorige keer daadwerkelijk afgelegde route).

En nu dus deze post: De Appendix. Ofwel, het wormvormig aanhangsel van de blinde darm. Daar moet ik aan denken bij het routestuk van Aachen naar Bad Münstereifel in bovenstaande kaartje. Volgens het altijd zo betrouwbare internet is de mening over het nut van de blinde darm de afgelopen eeuw flink veranderd. Van een heus Darwinistische darm-Dodo lijkt de blinde darm de afgelopen jaren te zijn gepromoveerd tot de bewaker van de darmflora. Dat u dat maar weet.

Tijdens het doorvoeren van de wijzigingen in deze blog (wat is ie mooi geworden hè?) heb ik al mijn eerdere posts nog eens doorgenomen. Wat me opviel was dat de keuze voor de Reschenpas al vrij snel vast stond. Gegeven het feit dat deze lager is dan de St. Bernhardpas en de St. Gotthardpas (en daardoor langer open) en het feit dat ik me in het Duits beter red dan in het Frans, heb ik deze keuze indertijd erg makkelijk gemaakt.

Het idee dat ik nog 2 weken door Duitsland zou moeten wandelen staat mij eigenlijk tegen. De keuze voor de vervolgroute is dus gevallen op de G5 ! Terug naar Aachen en vanuit daar via België, Luxemburg en Frankrijk naar Zwitserland. Het geeft mij voor deze etappe meer afwisseling (meer landen) en voor het het vervolg meer keuzemogelijkheden (meer vervolgroutes mogelijk). En die 80km die ik nu dus buiten de route heb gelopen? Zie die maar als de Appendix van mijn wandeltocht. Misschien onnuttig, misschien ook niet.

Donderdag op Hemelvaartdag ga ik lopen! Gisteravond ben ik naar Bever geweest voor de laatste inkopen. Vandaag de route ‘definitief’ vastgesteld. Vandaag, morgen en overmorgen de hele dag weg voor een cursus. Morgenavond een concert. Dan ook ergens zorgen dat de techniek (GPS, fototoestel, iPad) op orde komt (kaarten laden en routes maken/laden). Dan nog 3 dagen werken en een hardloopwedstrijd woensdagavond. Tussendoor de overige regelzaken, boodschappen, geld, huishouden, tas.

Ik ga vrees ik volgende week 3 dagen om 8 uur beginnen met werk (da’s de trein van kwart voor 7 !), zodat ik in de middaguren wat tijd kan winnen. Donderdagochtend meteen de trein in naar Aken. Ik heb besloten daar niet te overnachten en meteen een korte etappe te doen. Dat scheelt toch weer een dag. Oja, en ik ga langere stukken doen in minder dagen…. Ik mag wel de (tijdelijke) titel van dit blog aanpassen. Ik ga niet naar Metz maar naar Nancy. Zeg nou zelf, da’s toch veel leuker?

BE0301 Aachen – Eynatten (13km)
BE0302 Eynatten – Spa (37km)
BE0303 Spa – Vielsalm (29km)
BE0304 Vielsalm – Ouren (33km)
BE0305 Ouren – Obereisenbach (26km)
BE0306 Obereisenbach – Diekirch (32km)
BE0307 Diekirch – Echternach (30km)
BE0308 Echternach – Grevenmacher (35km)
BE0309 Grevenmacher – Mondorf-les-Bains (36km)
BE0310 Mondorf-les-Bains – Thionville (27km)
BE0311 Thionville – Metz (35km)
BE0312 Metz – Pont-à-Mousson (37km)
BE0313 Pont-à-Mousson – Nancy (39km)

Ik ben er helemaal klaar voor….. zeg je dan.

BE0300 Aachen – Nancy
Totale afstand: 395 km
Periode: 14-05-2015 – 26-05-2015

2022-07-21T20:43:42+00:006 april 2015|Route|

4 reacties

 1. Annemarie 6 april 2015 om 16:55- Antwoorden

  Mooie route broertje!! Veel te zien op sommige stukken; mooie natuur en leuke musea! Heb je daar ook nog tijd voor ingepland?

 2. willy 7 april 2015 om 10:40- Antwoorden

  Ik ben heel benieuwd naar het vervolg, vorige vond ik erg leuk om te lezen, veel plezier.
  Groetjes Willy

 3. adriansos 7 april 2015 om 17:59- Antwoorden

  We gaan je weer volgen, hoor. Zet hem op (en neem wat bijzondere bierviltjes mee voor Nicole)!

 4. Pieter Hoogendoorn 13 april 2015 om 10:41- Antwoorden

  Succes en veel plezier, Ton. Wanneer ga je eigenlijk?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de bovenkant