Appendix

AlkmaarMetz

 

De Appendix. Ofwel, het wormvormig aanhangsel van de blinde darm. Daar moet ik aan denken bij het routestuk van Aachen naar Bad Münstereifel in bovenstaande kaartje. Volgens het altijd zo betrouwbare internet is de mening over het nut van de blinde darm de afgelopen eeuw flink veranderd. Van een heus Darwinistische darm-Dodo lijkt de blinde darm de afgelopen jaren te zijn gepromoveerd tot de bewaker van de darmflora. Dat u dat maar weet.

Tijdens het doorvoeren van de wijzigingen in deze blog (wat is ie mooi geworden hè?) heb ik al mijn eerdere posts nog eens doorgenomen. Wat me opviel was dat de keuze voor de Reschenpas al vrij snel vast stond. Gegeven het feit dat deze lager is dan de St. Bernhardpas en de St. Gotthardpas (en daardoor langer open) en het feit dat ik me in het Duits beter red dan in het Frans, heb ik deze keuze indertijd erg makkelijk gemaakt.

Het idee dat ik nog 2 weken door Duitsland zou moeten wandelen staat mij eigenlijk tegen. De keuze voor de vervolgroute is dus gevallen op de G5 ! Terug naar Aachen en vanuit daar via België, Luxemburg en Frankrijk naar Zwitserland. Het geeft mij voor deze etappe meer afwisseling (meer landen) en voor het het vervolg meer keuzemogelijkheden (meer vervolgroutes mogelijk). En die 80km die ik nu dus buiten de route heb gelopen? Zie die maar als de Appendix van mijn wandeltocht. Misschien onnuttig, misschien ook niet.

De derde etappe begint langzaamaan vorm te krijgen. Ik ben nog niet over alle stukken tevreden (sommige etappes te kort om zo uit te kunnen komen bij een dorp/stad) maar grofweg zal het er als volgt uit gaan zien:

BE0301 Aachen – Eupen (22km)
BE0302 Eupen – Spa (28km)
BE0303 Spa – Vielsalm (31km)
BE0304 Vielsalm – Burg-Reuland (26km)
BE0305 Burg-Reuland – Rueder (26km)
BE0306 Rueder – Veianen (32km)
BE0307 Veianden – Bäerdref (28km)
BE0308 Bäerdref – Mäertert (25km)
BE0309 Mäertert – Wuermeldeng (19km)
BE0310 Wuermeldeng – Mondorff (24km)
BE0311 Mondorff – Rëmeleng (25km)
BE0312 Rëmeleng – Fontoy (22km)
BE0313 Fontoy – Rombas (17km)
BE0314 Rombas – Metz (29km)

4 Replies to “Appendix”

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.