Toen ik vanochtend de lunchzaal zocht bleek een aparte zaal te zijn ingericht voor het kinderkamp. Meer dan 50 bleekneusjes zaten daar stilletjes onder begeleiding hun ontbijt te nuttigen. Hier moest ik duidelijk niet zijn. Een verdieping lager werd ik tot mijn verrassing begroet door een 15-tal verstandelijk gehandicapten. Gisteren was ik zeker te laat gearriveerd om dit nog mee te krijgen.
Trots leiden zij mij naar de ‘Wandern-zaal’. Een persoonlijke noot aan herr F. vond ik naast mijn bord. Ik was mijn ergernis van de avond ervoor snel vergeten.

De wandeltocht zelf voegde qua landschap / omgeving eigenlijk niet zoveel toe. Het leukste was eigenlijk nog een onweersbui. Vlak nadat ik mijn lunch was gaan verorberen op een bankje in, jawel, een bos, begon het te regenen. Omdat nog geen 100 meter verder een schuilhuisje stond (geweldige uitvinding, kom je vaker tegen), besloot ik daar mijn lunch te vervolgen.
De regen sloeg om in een enorme onweersbui en druppelsgewijs kwamen eerst een oude Duitser en vervolgend een Nederlands stel binnen. Een uur gesproken over hoe 4 mensen in een hutje terecht kwamen, met een allerminst standaard gesprek op een allerminst standaard plaats.
Toch nog te vroeg vertrokken. 1,5 uur later was ik toch nog tot op het bot nat geregend.

Tot mijn grote verbazing had Heinsberg zowaar stoplichten! Die had ik al bijna een week niet gezien. Als compensatie voor de voorgaande nacht, mezelf getrakteerd op een goed hotel en een goed Thais restaurant.

DE0207 Brüggen – Heinsberg
Afstand: 31 km
25-07-2013