Vanochtend bij het ontbijt vond ik het maar raar weer. Niks geen zon. Drukkend warm. Voor vertrek nog even op internet opgezocht hoe om te gaan met onweer in bos / op hei / eeh overal en toen op stap. Ik was de laan nog niet uit of het begon zachtjes te regenen. Heerlijk. Net zacht genoeg om geen last van te hebben onder de bomen, net voldoende om verkoeling te geven.

De tocht was, tja… De tocht was precies hetzelfde als die van gisteren. Bomen, stukjes hei en bomen. Welkom op de Utrechtse Heuvelrug.
Dit is overigens niet de reden dat ik vandaag geen foto’s plaats. Mijn uitermate handige verloopstekker om foto’s op de iPad te zetten, ligt nog in Doorn. Was te zwaar om die laatste 3 dagen mee te sjouwen (gelukkig loopt de route morgen in Nijmegen langs een Appledealer, kan ik een nieuwe kopen ๐Ÿ˜‰ )

Nu ik langer nadenk over de tocht van vandaag toch wat verschillen. Ik heb werkelijk uren gelopen zonder ook maar iemand tegen te komen. Geen vijftigplussers op de fiets, geen in kleding van hun favoriete wielerploeg gestoken, snot uitblazende wielrenners, geen mensen met honden en zelfs geen vogelaars. Waarschijnlijk toch door het weer. Het maakte het tochtje wel heel bijzonder. Haast mystiek.

Tijdens de lunch in Amerongen brak het zonnetje door. De rest van de tocht was dus wรจl precies als gisteren. Bovenstaande groepen mensen kwamen weer naar buiten en ik kwam zelfs een andere wandelaar tegen (de teller staat nu op 3): wandelschoenen, afritsbroek, GPS in de hand en rugzak om.

NL0105 Doorn โ€“ Rhenen
Afstand: 25 km
19-06-2013